Wollen bolletjes met sfeer

 

Hoe leuk is het als je een mooi vloerkleed in je huis kunt halen, zonder je zelf af te vragen: ‘ Is dit product wel eerlijk gemaakt en door wie is het eigenlijk gemaakt?’. Bij Sukhi weet je dit wel.

De kleden worden met de hand gemaakt en het leuke is wanneer je hem thuis gestuurd krijgt, er een label aan het vloerkleed zit waar de naam van de maker aan vast zit. Ik heb er zelf ook één en die is gemaakt door Hira Lama.

Er word een goede werksfeer gecreëerd, de lonen zijn goed in balans en Sukhi geeft deze werknemers ook een bijpassende opleiding, omdat de mensen het daar niet kunnen betalen. Waardoor deze mensen aan hun toekomst kunnen werken. Buiten dat er goed word gezorgd voor de werknemers, is eerlijk materiaal ook erg belangrijk. Het wol is 100% puur en komt uit Nieuw-Zeeland

Er zijn verschillende soorten vloerkleden bij Suhki, zoals de Beni Ouarain, vilten blaadjes, bolletjes, vervilte wollen draden, patchwork, stenen en de wollen lus kleden. Maar ik heb gekozen voor het mooie bolletjeskleed, genaamd Sunita (rechthoekig). De bolletjes geven een speels effect aan je vloer, maar ook contrast van glad naar aaibaar. Dit geeft de ruimte meer spanning en sfeer, waardoor het minder voorspelbaar word. Het gemarmerde effect wat in de wollen bolletjes zit, geeft een subtiele link naar de werkplek. Deze heb ik een paar maanden geleden een marmeren look gegeven. Ik vind het altijd wel leuk als je iets laat terug komen van een bepaalde kleur en in dit geval een print.Dit geeft in mijn ogen een balans in de ruimte.

Een klein leuk weetje, Sukhi betekent ‘blij’ in het Nepalees. Een goede vertaling voor het gevoel bij het vloerkleed. Je ziet ook dat er met veel aandacht aan is gewerkt en mooi van kwaliteit is.

Ik heb zelf gekozen voor de grote 80 x 100cm. Een mooi formaat om de schommel stoel op uit te lichten in de woonkamer. Een vloerkleed kun je gebruiken om een grote ruimte te kaderen en sfeer te geven, maar ook wat ik bij de schommelstoel heb gedaan, om je meubel meer aanwezigheid te geven.

sukhi4sukhi2sukhi3

Nu hoor ik je denken (als je al een kijkje hebt genomen op de site): ‘Hoe kunnen de prijzen in vergelijking zo laag zijn, als alles fairtrade gemaakt is?’. Dit komt doordat Sukhi de opdracht heeft gegeven aan de maker en vanuit daar word het vloerkleed ook opgestuurd naar jouw adres. Doordat er geen winkels, tussen personen en opslagruimtes aan te pas komen kunnen ze laag in prijs blijven. Een mooie oplossing, het enige is wel dat het wel een paar weken kan duren voordat je hem thuis krijgt gestuurd. Dit komt omdat ze per bestelling gemaakt worden naar je eigen wensen.

 

sukhi1

Maar ik ben fan en jij?

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.